Grønt lys til internering av asylsøkere i Ungarn

Arkivbilde fra 21. september i fjor som viser en ungarsk soldat på patrulje i en transittsone langs landets grense mot Serbia.
Arkivbilde fra 21. september i fjor som viser en ungarsk soldat på patrulje i en transittsone langs landets grense mot Serbia. Foto: Sandor Ujvari / AP

Ungarns nasjonalforsamling sier ja til systematisk internering av asylsøkere i mottaksleire.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

138 folkevalgte i nasjonalforsamlingen sa tirsdag ja til regjeringens forslag om systematisk internering av asylsøkere i mottaksleire langs landets sørlige grenser. Seks stemte imot, og 22 avholdt seg fra å stemme.

Statsminister Viktor Orbán har forklart tiltaket med at det er et svar på nylige terrorangrep utført av migranter i Europa.

Alle asylsøkere som kommer til Ungarn, samt dem som allerede befinner seg i landet, kommer nå til å bli anholdt og innkvartert i de nye leirene. De blir dermed hindret fra å kunne forflytte seg rundt omkring i landet eller å forlate landet i påvente av at asylsøknadene blir ferdig behandlet.

– I framtiden må ulovlige innvandrere vente i tilpassede transittområder ved grensen på å få sine asylsøknader behandlet, heter det i lovteksten.

Den nye loven er i realiteten en gjeninnføring av praksisen med å anholde asylsøkere og som ble suspendert i 2013 etter press fra EU, FNs flyktningbyrå og den europeiske menneskerettighetsdomstolen.

I forrige måned uttalte Amnesty International at de nye reglene som nå er vedtatt, "tilsidesetter EUs veiledende prinsipp om at det er forbudt å anholde noen på grunnlag av at de har bedt om asyl".

Personvernpolicy