Oppdaget 915 mynter i magen til skilpadde

Skilpadden Bank måtte gjennom en fire fimer lang operasjon for å få fjernet myntene i magen. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Turister og andre forbipasserende kastet mynter i dammen der skilpadden bodde for å bringe hell og lykke. Dessverre forvekslet skilpadden myntene med mat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Havskilpadden Bank har tilbragt mesteparten av livet sitt i en privateid dam i Sri Racha i Thailand. Der har forbipasserende kastet oppi mynter for å bringe hell og lykke, slik man ofte gjør i pene dammer og fontener.

Dessverre er det ikke en god idé å kaste mynter i en dam der det bor en skilpadde. Det stakkars dyret trodde at myntene var mat, og svelget dem, én etter én over en periode på flere år.

Les også: Reddet skilpadde - så skjer dette

Eieren hadde ingen anelse om hva kjæledyret fortærte, før skilpadden nylig ble syk. Etter å ha utført en omfattende 3D-scan gjorde veterinærene den grufulle oppdagelsen i magen til dyret.

Mandag ble Bank operert av fem veterinære i fem timer. De fjernet hele 915 mynter av diverse valutaer, i tillegg til to fiskekroker, fra magen til skilpadden. Til sammen veide metallet fem kilo, en tiendedel av vekta til Bank - et kallenavn hun forøvrig fikk etter at veterinærene oppdaget «skatten» i magen hennes.

– Operasjonen var vellykket. Nå er det opp til bank hvor mye hun klarer å komme seg. Det var en stor operasjon. Hun kommer til å trenge tid på å bli frisk, sa veterinær Pasakorn Briksawan til nyhetsbyrået AP etter operasjonen.

Les også: To-hodet skilpadde vekker undring