Meny

Oppdaget 915 mynter i magen til skilpadde

Skilpadden Bank måtte gjennom en fire fimer lang operasjon for å få fjernet myntene i magen. Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Turister og andre forbipasserende kastet mynter i dammen der skilpadden bodde for å bringe hell og lykke. Dessverre forvekslet skilpadden myntene med mat.

Havskilpadden Bank har tilbragt mesteparten av livet sitt i en privateid dam i Sri Racha i Thailand. Der har forbipasserende kastet oppi mynter for å bringe hell og lykke, slik man ofte gjør i pene dammer og fontener.

Dessverre er det ikke en god idé å kaste mynter i en dam der det bor en skilpadde. Det stakkars dyret trodde at myntene var mat, og svelget dem, én etter én over en periode på flere år.

Les også: Reddet skilpadde - så skjer dette

Eieren hadde ingen anelse om hva kjæledyret fortærte, før skilpadden nylig ble syk. Etter å ha utført en omfattende 3D-scan gjorde veterinærene den grufulle oppdagelsen i magen til dyret.

Mandag ble Bank operert av fem veterinære i fem timer. De fjernet hele 915 mynter av diverse valutaer, i tillegg til to fiskekroker, fra magen til skilpadden. Til sammen veide metallet fem kilo, en tiendedel av vekta til Bank - et kallenavn hun forøvrig fikk etter at veterinærene oppdaget «skatten» i magen hennes.

– Operasjonen var vellykket. Nå er det opp til bank hvor mye hun klarer å komme seg. Det var en stor operasjon. Hun kommer til å trenge tid på å bli frisk, sa veterinær Pasakorn Briksawan til nyhetsbyrået AP etter operasjonen.

Les også: To-hodet skilpadde vekker undring

Populært