Meny

Trumps nye innreiseforbud trer i kraft 16. mars

Rådgiver Kellyanne Conway i Det hvite hus. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Donald Trump skal mandag signere den reviderte versjonen av presidentordren om innvandring, bekrefter talsperson Kellyanne Conway.

Flere anonyme tjenestemenn har allerede opplyst at Trumps nye innreiseforbud signeres i form av en presidentordre mandag.

I et intervju med fjernsynskanalen Fox News forteller Det hvite hus-rådgiver Conway samme dag at ordren kommer til å tre i kraft 16. mars.

Den første versjonen av det omstridte innreiseforbudet trådte i kraft kort tid etter at Trump inntok Det hvite hus. Det førte til at USAs grenser midlertidig ble stengt for alle flyktninger og borgere fra sju overveiende muslimske land.

Conway bekrefter i TV-intervjuet at personer med oppholdstillatelse og visum kommer til å bli uttrykkelig unntatt fra Trumps reviderte presidentordre. Hun antyder videre at Irak ikke lenger vil være blant de svartelistede landene.

– Irak er ikke lenger på lista, basert på deres forsterkede screening- og rapporteringstiltak, sier Conway.

Det opprinnelige innreiseforbudet, som ble tilsidesatt av amerikanske domstoler, omfattet i tillegg alle borgere fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen.

Populært