Meny

Britisk politi: 13 terrorangrep avverget siden 2013

Politifolk i London etter terroraksjonen i byen i 2005. Foto: Jarl Fr. Erichsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

13 planlagte terrorangrep er blitt avverget i Storbritannia siden 2013, ifølge politiet i landet.

– Trusselen er blitt mer variert. Utviklingen i retning lav-teknologiske angrep mot steder hvor det er mye folk, som de vi har sett i store europeiske byer og andre steder, gjør det enda viktigere at alle er årvåkne, sa Mark Rowley fra London-politiet mandag.

Han var til stede på et arrangement som markerte starten på en ny kampanje for å involvere vanlige mennesker i bekjempelsen av terrorisme. Informasjon fra publikum har hjulpet politiet i etterforskningen av en rekke svært farlige terrorplaner.

På ethvert tidspunkt har britisk politi over 500 terrorrelaterte etterforskninger gående, ifølge Rowley. I fjor høst opplyste politiet at tolv terrorangrep var blitt avverget siden juni 2013, mens antallet nå altså har steget til 13.

Terrorplaner inspirert av den islamistiske ekstremistgruppa IS er en stor del av problemet, opplyser Rowley. Al-Qaida utgjør fortsatt en betydelig trussel, og politiet er i tillegg bekymret for høyreekstreme grupper.

Populært