Meny

Over 500 reddet av det norske skipet Siem Pilot

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det norske skipet Siem Pilot kom søndag til den italienske byen Catania med 503 migranter som er reddet i Middelhavet. En kronisk syk gutt døde om bord.

Ifølge Kripos hadde migrantene lagt ut fra Libya sist uke i overfylte gummibåter og trebåter.

Siem Pilot har vært involvert i åtte redningsoppdrag siden torsdag og kom i morgentimene til Catania på Sicilia. Av de 503 personene var 358 menn, 29 kvinner og 116 barn, inkludert babyer.

Mange av dem kunne ifølge Kripos fortelle om dramatiske tilstander da de forlot Libya, og mange av dem hadde skader – deriblant skudd-, brann- og hodeskader.

Det norske skipet Siem Pilot deltar i arbeidet med å redde migranter i Middelhavet. Dette bildet er tatt i 2015. Arkivfoto: Kripos / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Les også: Over 200 båtflyktninger druknet i Middelhavet

En 16 år gammel gutt med kronisk sykdom døde kort tid etter han kom om bord.

– Mannskapet ga ham den beste behandling, og han døde uten smerter. Gutten reiste alene, og denne hendelse preger selvfølgelig oss alle, forteller styrkesjef Jørgen Berg.

To personer mistenkes for å være bakmenn. De ble anholdt og overlevert italienske myndigheter for videre etterforskning.

Nylig opplyste Politidirektoratet at Siem Pilot sammen med redningsskøyta Peter Henry von Koss siden våren 2015 har reddet 59.000 flyktninger og migranter i Middelhavet. Arbeidet skjer i samarbeid med EUs grensestyrke Frontex og flere andre organisasjoner.

Se også: Aldri har så mange omkommet i Middelhavet som i 2016

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært