Meny

USA: Nytt reiseforbud ventet mandag

Amerikanske medier melder at Trump trolig vil legge fram sitt reviderte innreiseforbud mandag. Arkivfoto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Donald Trumps administrasjon vil trolig kunngjøre «en ny presidentordre om innreiseforbud» mandag, melder amerikanske medier og viser til tjenestemenn.

Ordren er ventet å være en revidert versjon av innreiseforbudet Trump innførte i januar, ifølge Washington Post. Det opprinnelige forbudet – som rammet borgere fra Irak. Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria – ble stoppet i domstolene. Tjenestemenn har fortalt at Trump nå jobber med «en ny og bedre definert ordre».

Presidenten har forsvart innreiseforbudet og gjentatte ganger sagt at det er nødvendig for å beskytte amerikanere mot terrorister som kunne komme seg til USA som flyktninger eller som tilreisende fra et av de overveiende muslimske landene som var listet opp i forbudet.

Trump har gjentatte ganger sagt at han er overbevist om at regjeringen vil vinne fram i rettstvisten om innreiseforbudet.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært