Tyrkia klager Stormark inn for PFU

Kjetil Stormark og nettstedet aldrimer.no er klaget inn for PFU. Han sier de "står fjellstøtt på presseetikken". Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Kjetil Stormark og nettstedet aldrimer.no er klaget inn for PFU. Han sier de "står fjellstøtt på presseetikken". Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tyrkiske ambassaden klager redaktør Kjetil Stormark og hans nettsted aldrimer.no inn til PFU på grunn av omtale av kuppforsøket i Tyrkia i fjor. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er Tyrkias ambassadør til Norge, Şafak Göktürk, som har levert klagen til Pressens Faglige Utvalg (PFU), skriver nettstedet Turkey Purge , som overvåker myndighetenes inngrep etter det feilslåtte kuppforsøket. Göktürk sier artikkelen ikke overholder pressens etikk fordi Stormark ikke er kildekritisk. Han sier også at artikkelen omtaler presidenten på «en svært fornærmende måte».

Aldrimer.no skrev at kilder på høyt nivå i NATO mente kuppforsøket var iscenesatt av presidenten og myndighetene. Stormark sier til NRK at han er trygg på de journalistiske vurderingene som er gjort.

– Denne artikkelen er blitt delt mange ganger på sosiale medier, spesielt av kritikere til regimet. Vi sier ikke at det var slik. Det vi henviser til, er at kilder høyt oppe i Nato-systemet har denne oppfatningen.