Meny

Tre soldater skutt og drept i Thailand

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skrekkslagne kunder på et kveldsmarked sør i Thailand ble vitne til at tre soldater i sivil ble skutt ned og drept mens de patruljerte på markedet.

Soldatene er de seneste ofrene i en 13 år lang blodig konflikt mellom staten og muslimske opprørere i grenseregionene mot Malaysia.

– De ble skutt av sju eller åtte væpnede menn. De hadde ingen mulighet til å besvare ilden, og alle ble drept på stedet, sier politisjef Muhamad Maadwang om drapene i Mayo i provinsen Pattani. Det er utlovet en dusør på 120.000 kroner for pågripelsen av de væpnede menn.

Omtrent samtidig som skytingen på markedet ble en 44 år gammel muslimsk mann skutt og drept fra en passerende bil i det samme distriktet. Tidligere på dagen ble en familie på fire, inkludert en åtte år gammel gutt, skutt ned på vei til en skole. Angrepet er blitt kraftig fordømt.

Opprørene, som opererer små og lukkede celler, påberoper seg sjelden ansvar for angrepene de står bak. Ofte skjer angrepene som gjengjeldelse for sikkerhetsstyrkenes innsats eller når det har vært en endring i dynamikken i fredssamtalene.

Torsdagens angrep kommer etter at hæren og en paraplyorganisasjon som representerer enkelte opprørsgrupper, ble enige om å opprette en begrenset «sikker sone» i regionen,

Flertallet av innbyggerne i de sørligste delene av Thailand er malaysiske muslimer. De beskylder myndighetene for rettighetsbrudd og for å overkjøre deres unike kulturelle identitet.

Populært