Minst 57 militante drept i Somalia

57 medlemmer i ekstremistgruppen al- Shabaab ble drept da styrker fra Somalia og Den afrikanske union angrep en av gruppens leirer, opplyser lokale styrker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den flernasjonale styrken opplyser på Twitter at biler og utstyr også ble ødelagt i angrepet på leiren utenfor Afmadhov torsdag morgen. I tillegg ble «en stor mengde våpen» beslaglagt. Ifølge uttalelsen bidro kamphelikoptre med støtte i angrepet.

Med minst 57 drepte er torsdagens angrep ett av de dødeligste som er gjennomført av den multinasjonale styrken mot den militante gruppen som har koblinger til al-Qaida. Det kenyanske forsvaret sier i en separat melding at et ukjent antall ekstremister ble såret.

Det er foreløpig ikke kommet meldinger om skadde eller drepte blant Somalias eller unionens soldater.

Al-Shabaab har blitt satt tilbake i Somalia de siste årene og er under press fra angrep som det som ble gjennomført torsdag. Gruppen fortsetter å utføre dødbringende angrep i den somaliske hovedstaden Mogadishu. Gruppen er svært misfornøyd med at Mohamed Abdullahi nylig ble valgt til president i Somalia. Da han en kort periode var statsminister, ble ekstremistgruppen kastet ut av landet. Han har lovet å prioritere arbeidet for sikkerhet i det østafrikanske landet, som skal prøve å stable på beina den første fungerende sentralregjeringen på et kvart århundre.

Personvernpolicy