Politiet ransaket presidentkandidat Fillons hjem i Paris

Den konservative franske presidentkandidaten Francois Fillon er i hardt vær.
Den konservative franske presidentkandidaten Francois Fillon er i hardt vær. Foto: Claude Paris / AP

Politiet har gjennomført en ransaking av den franske presidentkandidaten François Fillons hjem i Paris.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aksjonen er et ledd i etterforskningen av Fillon, som er siktet for å ha misbrukt offentlige midler ved å ha lønnet kone og barn for arbeid de angivelig ikke har utført.

Ransakingen fant sted torsdag i det velstående Paris-nabolaget der Fillon og familien bor. En kilde i Fillons valgkampapparat opplyser til AFP at aksjonen er "avsluttet for flere timer siden".

Fillon er presidentkandidat for det konservative partiet Republikanerne.

Fortsetter

Onsdag kunngjorde han at han fortsetter valgkampen til tross for siktelsen. Han mener at han er blitt utsatt for et "politisk attentat" og er blitt urettferdig behandlet.

FIllons vilje til å fortsette til tross for siktelsen, har ført til reaksjoner blant mange av hans politiske allierte. Tidligere statsminister Dominique de Villepin, en sentral skikkelse i partiet, beskyldte torsdag Fillon for å kjøre partiet "ut i avgrunnen" med sin holdning.

– Dette er en blindgate, og å kjøre inn i den er å ta nasjonen, vår tro på demokratiet og våre medreisende som gisler, skrev han i et innlegg i Le Figaro.

Splittelse

Fillon utelukket onsdag helt å tre til side til fordel for en annen kandidat. Det har splittet både partiet og Fillons leir, og flere medarbeidere trakk seg torsdag fra Fillons stab. Mange mener tidligere statsminister Alain Juppé nå bør ta over som presidentkandidat.

– Det franske folket støtter meg. Velgerbasen holder, sier Fillon selv.

Meningsmålinger offentliggjort torsdag tyder på at Fillon ligger bak både høyrepopulisten Marine Le Pen og sentrumskandidaten Emmanuel Macron.

Personvernpolicy