Meny

Flere al-Qaida-medlemmer drept i Jemen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst tolv antatte al-Qaida-medlemmer er drept i flere amerikanske droneangrep i Jemen, ifølge lokale kilder.

Fem ulike angrep rammet torsdag mål i provinsene Shabwa, Baida og Abyan, opplyser flere lokale sikkerhetskilder til AFP. Minst tolv antatte al-Qaida-medlemmer er drept, men også en lokal stammeleder og en myndighetsperson mistet livet, ifølge kildene.

Torsdag opplyser det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon at USA tirsdag denne uken gjennomførte 20 luftangrep mot al-Qaida i Jemen. Pentagon opplyser ikke hvor mange de mener at ble drept i disse angrepene, men sier angrepene var rettet mot "al-Qaida-militante, utstyr og infrastruktur".

Angrepene denne uken kommer om lag én måned etter at amerikanske spesialstyrker gjennomførte en aksjon mot al-Qaida i Shaqra i Abyan-provinsen. Så mange som 16 sivile ble drept i angrepet. Også en amerikansk soldat ble drept i aksjonen.

Populært