Meny

Republikanere krever at Sessions holder seg unna Russland-gransking

USAs justisminister Jeff Sessions. Foto: Alex Brandon / AP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere republikanere ber justisminister Jeff Sessions holde seg unna granskingen av Russlands antatte forsøk på å påvirke presidentvalget i USA.

Sessions bør klargjøre sine uttalelser og erklære seg inhabil, skrev Jason Chaffetz på Twitter torsdag. Chaffetz leder en komité i Representantenes hus som tilsvarer kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget.

Senatoren Rob Portman stilte seg bak oppfordringen, skriver Washington Post. Også Kevin McCarty, Republikanernes leder i Representantenes hus, oppfordret tilsynelatende Sessions til å erklære seg inhabil i et TV-intervju torsdag. Senere modererte han seg og antydet at Sessions må vurdere dette selv.

Siste: Trump erklærer full tillit til Sessions

Bakgrunnen for saken er opplysningene om at Sessions møtte Russlands ambassadør i Washington to ganger i løpet av 2016. Under en høring i Senatet før han ble innsatt som justisminister, sa Sessions at han ikke "kommuniserte med russerne" under valgkampen.

En talsperson for justisdepartementet har forklart at Sessions under høringen kommenterte hva han hadde gjort i forbindelse med valgkampen – ikke hvilke møter han hadde hatt i egenskap av å være senator.

Forklaringen har ikke overbevist Demokratene. Partiets ledere i Representantenes hus og Senatet, Nancy Pelosi og Chuck Schumer, mener begge at Sessions må gå av. Pelosi anklager justisministeren for å ha løyet under ed.

Bakgrunn:

USAs justisminister benekter å ha løyet om russisk kontakt

Kontroversielle Sessions godkjent som USAs justisminister

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært