Meny

11 torturert og drept i Mexico

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Mexico har funnet 11 drapsofre som tilsynelatende også var torturert. De døde er ofre for narkorelatert gjengvold, sier en tjenestemann.

De drepte – ni menn og to kvinner – ble funnet i bydelen Boca del Rio i havnebyen Veracruz øst i landet, opplyser guvernør Miguel Angel Yunez. Likene ble oppdaget sent tirsdag, mens tusenvis feiret karneval i Veracruz. Noen av de drepte var kledd nakne og var bundet på hender og føtter.

Guvernør Yunez sier drapene var en del av en pågående krig mellom flere narkotikagjenger i området rundt byen. Gjengene Zeta og Nueva Jalisco kjemper om kontroll over smuglerruter til USA og annen organisert kriminell virksomhet.

Innenriksminister Miguel Angel Osorio sa tirsdag at han vil sette inn militærpoliti i kampen mot gjengene i delstaten Veracruz.

Populært