En halv million kinesere mister jobben

En halv million kinesere i stål-, kull- og tungindustri mister i år jobben som følge av overproduksjon og lave priser, varsler Kinas arbeidsminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overproduksjon fører til lave priser på verdensmarkedet og overfylte lagre. Produksjonen må derfor reduseres, noe som vil berøre rundt 500.000 arbeidstakere i Kina, opplyste arbeidsminister Yin Weimin onsdag.

Han sier at myndighetene vil følge opp dem som blir berørt med tiltak som overgang til andre yrkesgrupper, pensjon eller hjelp til å starte egne bedrifter.

På en pressekonferanse onsdag viste Yin til at myndighetene i fjor måtte gjennomføre et lignende tiltak. Da ble 726.000 arbeidere i kull- og stålindustrien overflødiggjort, opplyste han.

Selskaper som forsøker å eksportere overskuddslagrene i Kina, møtes med klager fra USA og Europa om at den kinesiske overproduksjonen truer tusenvis av arbeidsplasser utenfor Kina.

Kinesiske myndigheter er nå midt i et flerårig program der målet er å krympe den oppblåste tungindustrien, som omfatter produksjon av stål, kull, aluminium, sement og glass.

Personvernpolicy