Meny

To selvmordsangrep rammet Kabul

Røyk stiger opp fra et område ved politihovedkvarteret i Kabul. En angriper skal ha sprengt seg selv ved inngangen. Foto: Rahmat Gul / AP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 16 personer er drept og minst 38 såret i to angrep i Afghanistans hovedstad Kabul, opplyser myndighetene. Taliban sier de sto bak.

Angrepene skjedde onsdag med cirka en halvtimes mellomrom.

I det første angrepet ble en bil med eksplosiver sprengt i lufta av en selvmordsbomber foran Kabuls militærskole vest i byen. En annen angriper på stedet begynte deretter å skyte i et angrep som varte i en time.

Det andre angrepet ble utført av en selvmordsbomber til fots. Han sprengte seg selv foran hovedkvarteret til den afghanske etterretningstjenesten, som ligger øst i Kabul. En annen angriper som var i ferd med å ta seg inn i bygningen, ble skutt og drept på stedet, ifølge innenriksdepartementet.

Minst 16 personer er drept, opplyser en talsmann for det afghanske helsedepartementet. Tallet kan imidlertid stige som følge av at mange ble såret. Ifølge nyhetsbyrået AFP ble 38 personer såret, men Mohammad Saber Nasim, som er sjef for et av byens sykehus, opplyser at nærmere 50 personer ble brakt inn med sårskader.

Taliban har på Twitter påtatt seg ansvaret for begge angrepene. Taliban-talsmann Zabihullah Mujahid kaller dem martyrangrep.

USAs ambassade i Kabul kaller angrepene feige og fordømmer dem. President Ashraf Ghani fordømmer også angrepene.

Populært