Meny

Pågrepne kvinner siktet for Kim-drap

Indonesiske Siti Aisyah var omringet av politifolk da hun ble ført inn i retten i Sepang i Malaysia. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En domstol i Kuala Lumpur har formelt drapssiktet de to kvinnene som er pågrepet for det dødelige giftangrepet på halvbroren til Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

Indonesiske Siti Asiyah (25) og vietnamesiske Doan Thi Huong (28) var omringet av store politistyrker da de fikk opplest siktelsen i en rettssal i Malaysias hovedstad Kuala Lumpur.

Ifølge malaysiske myndigheter ble 45 år gamle Kim Jong-nam ble drept på byens flyplass med nervegiften VX, som står på FNs liste over masseødeleggelsesvåpen. De to kvinnene smurte en væske inn i ansiktet på 45-åringen, noe en av dem skal ha forklart at trodde var babyolje. Samtidig hevder kvinnene at de trodde det hele var del av et TV-stunt.

I tillegg til de to kvinnene, er to andre mistenkte pågrepet i Malaysia, deriblant en nordkoreaner og en malaysier. Sistnevnte er løslatt mot kausjon, mens nordkoreaneren fortsatt sitter i politiets varetekt.

Politiet i Malaysia leter fortsatt etter ytterligere sju personer, mistenkt for å ha koblinger til drapet.

Tirsdag ankom en delegasjon fra Nord-Korea Kuala Lumpur. De ønsker å hente hjem den drepte, opplyser Ri Tong Il, Nord-Koreas tidligere viseambassadør til FN.

Myndighetene i Nord-Korea har så langt ikke identifisert den avdøde som Kim Jong-nam, men bare som en nordkoreansk statsborger med diplomatpass.

Populært