Pågrepne kvinner siktet for Kim-drap

Indonesiske Siti Aisyah var omringet av politifolk da hun ble ført inn i retten i Sepang i Malaysia. Foto: AP / NTB scanpix
Indonesiske Siti Aisyah var omringet av politifolk da hun ble ført inn i retten i Sepang i Malaysia. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En domstol i Kuala Lumpur har formelt drapssiktet de to kvinnene som er pågrepet for det dødelige giftangrepet på halvbroren til Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Indonesiske Siti Asiyah (25) og vietnamesiske Doan Thi Huong (28) var omringet av store politistyrker da de fikk opplest siktelsen i en rettssal i Malaysias hovedstad Kuala Lumpur.

Ifølge malaysiske myndigheter ble 45 år gamle Kim Jong-nam ble drept på byens flyplass med nervegiften VX, som står på FNs liste over masseødeleggelsesvåpen. De to kvinnene smurte en væske inn i ansiktet på 45-åringen, noe en av dem skal ha forklart at trodde var babyolje. Samtidig hevder kvinnene at de trodde det hele var del av et TV-stunt.

I tillegg til de to kvinnene, er to andre mistenkte pågrepet i Malaysia, deriblant en nordkoreaner og en malaysier. Sistnevnte er løslatt mot kausjon, mens nordkoreaneren fortsatt sitter i politiets varetekt.

Politiet i Malaysia leter fortsatt etter ytterligere sju personer, mistenkt for å ha koblinger til drapet.

Tirsdag ankom en delegasjon fra Nord-Korea Kuala Lumpur. De ønsker å hente hjem den drepte, opplyser Ri Tong Il, Nord-Koreas tidligere viseambassadør til FN.

Myndighetene i Nord-Korea har så langt ikke identifisert den avdøde som Kim Jong-nam, men bare som en nordkoreansk statsborger med diplomatpass.

Personvernpolicy