Meny

Tidligere CIA-agent delvis benådet i Italia

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tidligere CIA-agent som er dømt for å bortført en muslimsk predikant i 2003, er delvis benådet av Italias president, kort tid før hun utleveres fra Portugal.

President Sergio Mattarella har redusert Sabrina de Sousas straff med ett år. Hun er dømt i sitt fravær til fire års fengsel for sin rolle i bortføringen av den muslimske predikanten Osama Moustafa Hassan Nas i Milano i 2003. Den tidligere CIA-agenten de Sousa nekter for å ha noe med saken å gjøre.

Bortføringen var en del av et program med "ekstraordinær bortføring" der USA pågrep og overførte til utenlandske fengsler i hemmelighet i kjølvannet av angrepene i USA 11. september 2001. I de utenlandske fengslene ble fangene avhørt og flere ble utsatt for tortur.

De Sousa som har amerikansk og portugisisk statsborgerskap, skulle etter planen fly fra Lisboa til Milano onsdag for å starte soningen av straffen. Fra presidentpalasset påpekes det at nå som straffen er redusert til tre år, trenger hun ikke lenger å sitte i fengsel, men kan gjennomføre straffen på andre måter.

Populært