ELN sier gruppa sto bak bombeangrep i Bogota

En politimann ble drept og mange såret da en hjemmelaget bombe gikk av ved tyrefekterarenaen Santamaria i Bogota søndag for en drøy uke siden. Foto: Ricardo Mazalan / AP / NTB scanpix
En politimann ble drept og mange såret da en hjemmelaget bombe gikk av ved tyrefekterarenaen Santamaria i Bogota søndag for en drøy uke siden. Foto: Ricardo Mazalan / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den colombianske ELN-geriljaen tar ansvar for et bombeangrep som drepte en politimann og såret flere andre i hovedstaden Bogota tidligere i februar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Angrepet utenfor en tyrefekterarena 19. februar skjedde rett etter at den venstreorienterte geriljaen hadde innledet fredsforhandlinger med regjeringen.

Regjeringens sjefforhandler, Juan Camilo Restrepo, sier at ELN tar helt feil hvis gruppa tror den kan presse regjeringen til innrømmelser med slike angrep.

– Det vil bli våpenhvile når ELN forstår at det oppnås med nedtrapping, ikke opptrapping av konflikten, skriver han på Twitter.

I fjor høst sluttet regjeringen fred med FARC-geriljaen, som er større enn ELN. Begge gruppene har i over 50 år kjempet en væpnet kamp for større likhet og sosiale rettigheter til de fattige. ELN regnes som mer fundamentalistisk ideologisk enn FARC.

Personvernpolicy