Over 3.500 angrep mot asylsøkere i Tyskland i fjor

En nynazist er dømt til åtte års fengsel for å ha satt fyr på en sportshall som var tenkt å bli brukt som asylmottak i Tyskland. Tyskland opplever nå økt hatkriminalitet mot immigranter i landet. Foto: AP-NTB scanpix.
En nynazist er dømt til åtte års fengsel for å ha satt fyr på en sportshall som var tenkt å bli brukt som asylmottak i Tyskland. Tyskland opplever nå økt hatkriminalitet mot immigranter i landet. Foto: AP-NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Hver dag blir nærmere ti flyktninger eller innvandrere angrepet i Tyskland, viser ferske tall fra det tyske innenriksdepartementet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor ble det registrert over 3.500 angrep mot flyktninger og asylmottak i Tyskland. 560 mennesker, deriblant 43 barn ble skadd i angrepene.

– Regjeringen fordømmer volden på det sterkeste, heter det i en uttalelse fra innenriksdepartementet.

– Folk som har flyktet fra sine hjem og søkt beskyttelse i Tyskland, skal føle seg trygge, heter det videre.

2.500 av angrepene var mot enkeltpersoner, viser statistikken fra politiet.

Volden har økt

Hatkriminaliteten har økt etter at Tyskland åpnet dørene for rundt 890.000 asylsøkere i 2015, som følge av den store flyktningkrisen i Europa.

Statsminister Angela Merkels beslutning om å ta imot så mange flyktninger, har ført til en sterk polarisering i landet. Det høyrepopulistiske partiet Alternativ for Tyskland (AfD) har blant annet fått økt oppslutning.

Tilstrømningen av flyktninger til Tyskland falt i 2016 til 280.000, hovedsakelig på grunn av stengte grenser fra Balkan og som følge av EUs flyktningavtale med Tyrkia.

Les også: Over 130 tyrkere søker tysk asyl etter kuppforsøket

Må stanses

Ulla Jelpke fra det venstreorienterte partiet Die Linke legger skylden for volden på de høyreekstreme. Hun ber regjeringen gjøre mer for å stanse voldsutviklingen.

– Må folk dø før høyrevolden ses på som et alvorlig sikkerhetsproblem i Tyskland? Vi opplever nå nærmere ti angrep om dagen, understreker hun.

Et tilfelle som sjokkerte Tyskland var da en gruppe mennesker jublet og klappet da et asylmottak øst i landet gikk opp i flammer i februar i fjor.

En nynazist ble tidligere denne måneden dømt til åtte års fengsel for å ha brent ned en sportshall som skulle ha blitt brukt som flyktningmottak. Verdier for nærmere 3,5 millioner euro (ca 31 millioner kroner) gikk opp i flammer i ildspåsettelsen i august 2015.

Les også: Tyskland advarer Trump mot å så splid mellom europeiske land

Personvernpolicy