Human Rights Watch nektes visum til Israel

Israelske myndigheter nekter Human Rights Watchs Israel- og Palestina-direktører arbeidstillatelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sin begrunnelse for å avvise Palestina-direktør Omar Shakir arbeidstillatelse sier innenriksdepartementet at Human Rights Watch ikke er en ekte menneskerettighetsorganisasjon.

Departementet viser til en erklæring fra utenriksdepartementet som sier at Human Rights Watch driver med palestinsk propaganda under påskudd av å arbeide for menneskerettighetene.

Human Rights Watch kaller avgjørelsen en illevarslende utvikling etter at organisasjonen i 30 år uten hindringer har hatt full tilgang til Israel og den okkuperte Vestbredden. Gaza har HRW derimot ikke hatt tilgang til siden 2010, med unntak av ett enkelt besøk i 2016.

HRW sier at avgjørelsen er spesielt overraskende siden de jevnlig møtes med israelske myndigheter, blant dem de militære, politiet og utenriksdepartementet.

– Avgjørelsen bør bekymre alle som er opptatt av Israels holdning til grunnleggende demokratiske verdier. Det er skuffende at de ikke skiller mellom ærlig kritikk og fiendtlig politisk propaganda, sier Iain Levine i HRW.

Personvernpolicy