Nord-Korea hardt ut mot Kina

<p>Nord-Koreas leder Kim Jong Un</p>
Nord-Koreas leder Kim Jong Un Foto: Wong Maye-e / AP

Det statlige nyhetsbyrået i Nord- Korea kritiserer Kina for å opptre som en fiendtlig stat, etter at Kina stanset all kullimport fra landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I ordelag som vanligvis er forbeholdt Nord-Koreas hovedfiender, USA, Japan og Sør-Korea, sender det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået ut hard kritikk mot et naboland "som ofte påstår at det er en vennlig nabo".

Kina innførte søndag full stans i kullimport fra Nord-Korea ut året, i tråd med FNs sanksjoner. Grunnen er at de vil legge press på nabolandet til å gi opp sitt atomvåpenprogram. I november gjennomførte Nord-Korea sin femte atomvåpentest.

– Dette landet, som skryter på seg å være en stormakt, danser etter USAs pipe og forsvarer sin onde handling med at den ikke skulle ramme befolkningen i Nord-Korea, heter det i meldingen, som ikke nevner Kina med navn.

Kina er Nord-Koreas største handelspartner og bidrar med nødhjelp til landet. Kullhandelen med Kina utgjør om lag en tredel av Nord-Koreas handelsinntekter.USAs president Donald Trump har lagt press på Kina for å føre en hardere linje mot Nord-Korea.

Les også:

Nord-Korea gir Malaysia skylden for Kims død

Nord-Korea vil ha attentatmistenkte løslatt

Nord-Korea: – Kan ikke stole på ambassadør-etterforskning

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden