Tyrkia åpner for hijab i militæret

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan under et arrangemenet for hans tilhengere i Gaziantep sørøst i Tyrkia. Det tyrkiske millitæret åpner for at kvinner kan bære hijab i tjenesten. Foto: AP / NTB scanpix
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan under et arrangemenet for hans tilhengere i Gaziantep sørøst i Tyrkia. Det tyrkiske millitæret åpner for at kvinner kan bære hijab i tjenesten. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tyrkiske myndigheter åpner for at kvinner ansatt i militæret kan få bære hijab. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinner i militæret, inkludert offiserer, skal kunne dekke til hodet med hijab, så lenge den er i samme farge som uniformen, heter det i en kunngjøring fra det tyrkiske forsvarsdepartementet onsdag.

Tyrkia, hvor et stort flertall av befolkningen er muslimer, har tradisjonelt hatt et skarpt skille mellom stat og religion. Men i løpet av de siste årene har det moderate islamistiske regjeringspartiet AKP fjernet restriksjoner mot bruk av hijab.

I fjor ble hijab-forbudet opphevet i politiet, og i 2010 ble forbudet fjernet ved tyrkiske universiteter. Et tilsvarende forbud ved statlige institusjoner ble opphevet i 2013. Året etter ble det også åpnet for å bære hijab på videregående skoler i Tyrkia.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden