Stjernetabbe da Pence besøkte EU

Noe var galt med flagget i bakgrunnen da USAs visepresident Mike Pence møtte EU-president Donald Tusk. Foto: Thierry Monasse / AP / NTB scanpix
Noe var galt med flagget i bakgrunnen da USAs visepresident Mike Pence møtte EU-president Donald Tusk. Foto: Thierry Monasse / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

EU tabbet seg ut og brukte et amerikansk flagg med for mange stjerner da USAs visepresident Mike Pence kom på besøk. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pence ble tatt imot av EU-president Donald Tusk i Brussel og tonen så ut til å være god. Men i bakgrunnen var de flankert av et feil USA-flagg, med 51 stjerner i stedet for 50, ifølge VG.

–Det er en feil vi er lei oss for, og som ble oppdaget etter arrangementet. Det er en feil på vår kappe, sier en pressetalsmann i EU.

Dagens versjon av det amerikanske flagget har vært brukt siden 1960, etter at Hawaii ble USAs 50. delstat i 1959. Det kan oppfattes som politisk ladet å bruke et flagg med 51 stjerner.

– USA har en historie der det gradvis har blitt flere delstater. Det har for eksempel vært snakk om Puerto Rico skal bli en amerikansk delstat, og da har man laget slike hypotetiske flagg som det finnes en del av på nettet, sier flaggekspert Jan Engene.

Det feilaktige flagget så imidlertid ikke ut til å påvirke møtet nevneverdig. Etter samtaler med Tusk snakket Pence varmt om USA og EUs felles mål.

– På vegne av president Trump vil jeg uttrykke en sterk forpliktelse fra USAs side til å fortsette samarbeidet og partnerskapet med EU, sa Pence.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden