Tusener av Trump-demonstranter ropte «ikke min president»

"Aldri min president" og "Nei, nei, nei" er blant meldingene anti-Trump-demonstrantene delte under "Not My Presidents Day"-protestene nær et Trump-hotell i New York mandag. Se video fra demonstrasjonen.

Rundt 10.000 personer deltok i Trump-protester i New York for å vise sin motstand mot den nye presidenten på den nasjonale fridagen «Presidents day». 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Protestene kalt «Ikke min presidents dag» viser deler av grasrotas fortsatte misnøye til den republikanske presidenten, én måned etter tiltredelsen. Anti-Trump-aktivister benyttet fridagen, som feirer amerikanske presidenter, til å organisere demonstrasjoner i flere byer, inkludert Los Angeles, Chicago, Atlanta og Washington. I gatene i New York, Trumps hjemby, var demonstranter i mange aldre og fra ulike bakgrunner samlet i Columbus Circle foran Trumps hotell for å ytre sin uenighet med presidenten.

– Han skader landet vårt. Vi kommer til å miste landet vårt om vi ikke gjør noe, sier en kvinne med jakkemerket «Not my president».

– Trump vil ikke høre på oss, men om vanlige folk demonstrerer i gatene så får vi kanskje en slags demonstrasjon mot Trump, håper jeg.

Uenig i politikken

Stemningen var munter utenfor Trump International Hotel, og folkemengden kom opp i 10.000, ifølge en uoffisiell vurdering fra politiet.

Qamar Khan, en 26 år gammel medisinstudent fra Pakistan, sier han vil vise at han som muslim ikke er enig med Trump.

– Vi er muslimer. Vi vil spre freden og kjærlighetens budskap, det ekte islam, sier han og legger til at han anerkjenner Trump som president.

– Men jeg må ikke være enig i hans politikk.

I Los Angeles bar demonstranter på plakater der det sto «1. Stå imot. 2. Still for riksrett» og «Trump har mentale problemer», der u-en i Trump var erstattet med det russiske kommunistsymbolet med hammer og sigd.

Til Twitter

Kontroversene rundt eiendomsmogulens tilnærming til å lede verdens supermakt har ikke avtatt, blant annet grunnet tilknytninger til Russland og stadige utbrudd på Twitter, som er hans foretrukne kommunikasjonsmåte fremfor landets presse, som han omtaler som «fienden av det amerikanske folket». For å feire fridagen mandag skrev han et innlegg med bare store bokstaver på mikrobloggtjenesten: «HAPPY PRESIDENTS DAY – MAKE AMERICA GREAT AGAIN!»

Etter en røff første måned som president, er Trump ventet å vende tilbake til Washington etter å ha tilbrakt helgen på godset Mar-a-Lago i Florida, også kalt «vinterens hvite hus».

Presidents day feires i USA tredje mandag i februar til minne om alle tidligere presidenter i USA. Dagen er lagt til tiden rundt 22. februar, som er George Washingtons fødselsdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden