Meny

Antall asylsøkere falt kraftig i Danmark i fjor

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens 21.000 personer søkte om asyl i Danmark i 2015, falt tallet til 6.235 i fjor, viser tall fra Danmarks Statistik.

Antallet var langt lavere enn de 25.000 som danske myndigheter forventet ville søke asyl i løpet av fjoråret. Anslaget ble senere nedjustert til 7.500, men det endte med å bli enda lavere. Den største gruppen asylsøkere kom fra Syria. I alt 1.251 syrere søkte om asyl mot 8.608 året før.

Den 4. januar i fjor innførte Danmark grensekontroll, som siden har blitt forlenget flere ganger, sist fram til 12. mai i år. Hvorvidt det er grensekontrollen som er årsaken til det markante fallet i antall asylsøkere, er et omstridt spørsmål.

Blant andre mulige årsaker er stengingen av den såkalte Balkan-ruta, avtalen mellom EU og Tyrkia om retur av flyktninger og migranter, samt flere innstramminger i den danske asyl- og innvandringspolitikken.

Populært