Det hvite hus benekter problemer med å finne ny sikkerhetsrådgiver

Donald Trump intervjuer søndag fire kandidater til stillingen som ny nasjonal sikkerhetsrådgiver i USA. Stabssjefen benekter at intervjuprosessen har blitt vanskeliggjort av uklarheter rundt rådgiver Steve Bannons rolle i sikkerhetsrådet.
Donald Trump intervjuer søndag fire kandidater til stillingen som ny nasjonal sikkerhetsrådgiver i USA. Stabssjefen benekter at intervjuprosessen har blitt vanskeliggjort av uklarheter rundt rådgiver Steve Bannons rolle i sikkerhetsrådet. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Donald Trumps stabssjef benekter at Steve Bannon spiller en viktig rolle i USAs sikkerhetsråd og at det gjør det vanskelig å finne ny sikkerhetsrådgiver.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den amerikanske presidenten skulle søndag intervjue i alt fire kandidater som er aktuelle til å erstatte Michael Flynn i stillingen som ny nasjonal sikkerhetsrådgiver, på presidentens private klubb Mar-a-Lago sør i Florida.

De fire er general og fungerende sikkerhetsrådgiver Keith Kellogg, tidligere FN-ambassadør John Bolton, generalløytnant Herbert Raymond McMaster og generalløytnant Robert Caslen.

Les også: Trump hyllet seg selv på massemøte

Samtidig måtte stabssjef Reince Priebus søndag rykke ut til TV-kanalene for å slå tilbake mot meldingene om at det var misnøye i det Nasjonale sikkerhetsrådet (NSC), presidentens hovedforum for beslutninger som angår nasjonal sikkerhet og utenrikspolitikk.

Fox News spurte ham om Trump insisterte på at den kontroversielle rådgiveren Steve Bannon skulle få en viktig rolle i rådet, noe som angivelig har skapt bekymring for kandidatene til stillingen som sikkerhetsrådgiver.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Trump avgjør innen kort tid hvem som blir ny sikkerhetsrådgiver

–Svaret er nei, sa Priebus.

–Presidenten har vært veldig tydelig på at den nye sikkerhetsrådgiveren vil ha fullstendig kontroll på hvordan NSC og dets komponenter skal være satt sammen, og det er ingen krav Trump stiller til noen av kandidatene, utdypet han.

Trump sa natt til søndag at har at han vil utpeke en ny sikkerhetsrådgiver i løpet av "de neste dagene".