Thailand stanser kullkraftverk i ferieparadis

De store protestene mot kullkraftverket i Thailand kan ha ført frem. Her fra Bangkok fredag. Foto: AP / NTB scanpix
De store protestene mot kullkraftverket i Thailand kan ha ført frem. Her fra Bangkok fredag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den thailandske militærjuntaen vil revurdere byggingen av et omstridt kullkraftverk i Krabi sør i landet etter store protester.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi vurderer å iverksette en ny miljøkonsekvensutredning som lokale miljøvernere også skal delta i, sa en regjeringstalsmann søndag.

Statsminister Prayuth Chan-ocha kunngjorde fredag byggingen av det 800 megawatt store kullfyrte kraftverket. Planen var å bygge det noen mil fra feriedestinasjoner som Phi Phi og Ko Lanta, noe som førte til at hundrevis av demonstranter samlet seg utenfor regjeringsbyggene i Bangkok.

De mener kraftverket vil forurense de eksotiske sandstrendene og det krystallklare vannet i Krabi, som er et yndet reisemål for hundretusenvis av turister hvert år.

Frykten er at kraftverket og det tilstøtende havneanlegget, som skal bygges i nærheten av et eksisterende oljeanlegg, også skal ramme fiskeriene i Andamanhavet.

Fredag ble politiet og soldater satt inn mot demonstrantene i Bangkok, og fem av lederne ble ført bort. De var imidlertid løslatt søndag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden