Polens statsminister utskrevet fra sykehus

Polens statsminister Beata Szydlo snakker til pressen på vei ut fra sykehuset hvor hun har vært innlagt én uke etter trafikkulykken. Foto: Czarek Sokolowski
Polens statsminister Beata Szydlo snakker til pressen på vei ut fra sykehuset hvor hun har vært innlagt én uke etter trafikkulykken. Foto: Czarek Sokolowski Foto: NTB scanpix

Én uke etter trafikkulykken hun var involvert i, forlater Polens statsminister Beata Szydlo militærsykehuset hvor hun ble innlagt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun er klar for det ukentlige regjeringsmøtet tirsdag, sier hun på vei fra sykehuset fredag kveld.

Ulykken skjedde da Szydlos bil kjørte inn i et tre i forsøk på å unngå å kollidere med en annen en personbil i statsministeren hjemby Oswiecim utenfor Krakow fredag kveld. Ifølge etterforskningen forårsaket føreren av den andre bilen ulykken. Den 21 år gamle mannen nekter straffskyld.

Opposisjonspolitikere hevder statsministerens sjåfør manglet erfaring, mens regjeringskritikere har startet en kampanje for å samle inn penger til en ny bil i solidaritet med 21-åringen. De hadde ønske om å samle inn rundt 12.000 euro til en ny bil til ham, men har til nå samlet inn rundt 32.000 euro, tilsvarende over 280.000 kroner.

Også statsministerens sjåfør og livvakt ble skadd i ulykken. Szydlo ble først sjekket på et lokalt sykehus, før hun ble fløyet til sykehus i helikopter. Det er ikke kjent hvor skadd hun ble, men regjeringen har opplyst at hun fortsatte å jobbe under sykehusoppholdet.

Les også:

Polens statsminister i bilulykke

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden