– Trump vurderer å mobilisere 100.000 soldater for å pågripe ulovlige innvandrere

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump vurderer å mobilisere opp mot 100.000 medlemmer av USAs nasjonalgarde for å pågripe papirløse innvandrere, nyhetsbyrået melder AP. - Feil, sier presidentens talsmann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge et utkast til forslag om nye tiltak mot ulovlige innvandrere som nyhetsbyrået har fått tak i, skal nasjonalgarden søke opp og pågripe ulovlige innvandrere over store deler av USA og ikke bare i grenseområdene mot Mexico.

Millioner av mennesker som vil bli berørt av dette, bor ikke nær grensa til Mexico. Totalt omfattes elleve amerikanske delstater av forslaget.

Det er California, Arizona, New Mexico og Texas, som alle grenser til Mexico. I tillegg er sju andre delstater nevnt i utkastet, ifølge AP, nemlig Oregon, Nevada, Utah, Colorado, Oklahoma, Arkansas og Louisiana.

Spicer: – Feil

Dersom forslaget gjennomføres, vil guvernørene i de berørte delstatene ta den endelige beslutningene om hvorvidt deres soldater skal delta i aksjonen, skriver AP.

Talsmann for Det hvite hus, Sean Spicer, skriver imidlertid på Twitter at APs opplysninger er feil.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ny presidentordre

Torsdag kunngjorde president Donald Trump på en pressekonferanse at han neste uke vil undertegne en ny presidentordre med tiltak som skal beskytte USAs grenser.

Trump ville ikke avsløre noen detaljer om hva den nye presidentordren vil inneholde.

Torsdag opplyste også USAs justisminister Jeff Sessions at presidenten "i nærmeste framtid" vil erstatte det omstridte innreiseforbudet for borgere fra sju hovedsakelige muslimske land med en ny presidentordre som er "vesentlig endret".

Det er ikke kjent om dokumentene som AP har fått tilgang til, er den nye presidentordren.