Flere hundre migranter kom seg inn i Spania fra Marokko

Mange ble skadd da hundrevis av mennesker trengte seg inn i den spanske enklaven Ceuta i Marokko fredag morgen.

Migranter sitter på bakken etter å ha stormet gjerdet for å ta seg inn i den spanske enklaven Ceuta. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Migranter sitter på bakken etter å ha stormet gjerdet for å ta seg inn i den spanske enklaven Ceuta. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Myndighetene i Ceuta anslår at rundt 500 migranter klarte å ta seg inn i byen, opplyser nødetatene på Twitter. Migrantene skal ha brukt klubber og verktøy til å bryte gjennom en port.

Ifølge det sikkerhetsstyrkene på stedet ble mange skadd, både blant migrantene og deres egne folk. Flere hundre mennesker har fått bistand fra spansk Røde Kors.

Migranter og flyktninger har flere ganger tidligere stormet den spanske enklaven i Marokko. Over tusen mennesker prøvde å ta seg inn i byen 1. januar i år.

Ceuta og Melilla, som er den andre spanske enklaven i Marokko, er den eneste innfallsporten til EU på det afrikanske kontinentet. Enklavene har til sammen en befolkning på drøyt 170.000.

Rundt Ceuta er det bygget et seks meter høyt gjerde med piggtråd som skal hindre inntrengere i å ta seg inn i byen.

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden