Tunnel funnet under tempel i jakt på etterlyst munk

Bildet viser den UFO-lignende hovedbygningen på det enorme tempelområdet. Foto: AP / NTB scanpix
Bildet viser den UFO-lignende hovedbygningen på det enorme tempelområdet. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Thailandsk politi har i jakt på en underslagssiktet munk funnet en halvannen kilometer lang tunnel munkens UFO-lignende tempel nord for Bangkok.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For andre dag på rad har politiet forsøkt å spore opp den etterlyste 72 år gamle munken Phra Dhammachayo på den buddhistiske sektens enorme tempelanlegg Wat Phra Dhammakaya.

Politiet har ennå ikke funnet ham. Derimot avdekket de torsdag en hemmelig tunnel under hovedbygningen, i det som nyhetsbyrået AFP omtaler som en bisarr katt-og-mus-lek.

Oransjekledde munker guidet politiet gjennom uendelige mange rom og haller, og politiet fant deretter en tunnel som måler 1,5 kilometer. Tunnelen er gravd under tempelområdets hovedbygning. Politiet tror tunnelen har blitt brukt av 72-åringen som skjulested.

Politiet fant også et oppholdsrom som 72-åringen skal ha brukt. Der ble det i ei seng funnet det som så ut som en sovende person, men som bare var oransje munkeklær som lå over flere puter. Ifølge Reuters fant politiet også et høytrykkskammer for oksygenbehandling.

– De har sagt at han var syk og ute av stand til å bevege seg. Men vi fant ham ikke i går, noe som betyr at han kan forflytte seg. Vi skal fortsette letingen i mange dager. Hvis vi ikke finner ham i dag, leter vi videre i morgen, sier Paisit Wongmuang, kriminalpolitiets etterforskningsleder.

Phra Dhammachayo er siktet for underslag og hvitvasking av 40 millioner dollar.

Personvernpolicy