Kina skyter opp romfartøy

<p>Fra en tidligere oppskyting fra Jiuquan Satellite Launch Center i Jiuquan, i nordvest-Kina i Gansu-provinsen 15. september 2016.</p>
Fra en tidligere oppskyting fra Jiuquan Satellite Launch Center i Jiuquan, i nordvest-Kina i Gansu-provinsen 15. september 2016. Foto: AP

Kina skal i april skyte opp et ubemannet romfartøy til romstasjonen Tiangong-2, som etter planen skal bemannes permanent innen 2022.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Romfartøyet som sendes opp i april, er i stand til å frakte varer. Farkosten, som heter Tianzhou-1, har en lastekapasitet på 6 tonn, samt 2 tonn drivstoff, og skal kunne fly ubemannet i tre måneder, ifølge kommunistpartiets avis Folkets dagblad.

Fartøyet skal koble seg sammen med den kinesiske romstasjonen Tiangong-2 ("Det himmelske palass 2"). Oppskytingen fra Hainan sør i Kina ses på som ytterligere et steg på veien til målet mot å etablere permanent bemanning på romstasjonen innen 2022, skriver Reuters.

I oktober i fjor utførte Kina landets mest omfattende bemannede romferd til nå, da to astronauter ble sendt til Tiangong-2-stasjonen der de oppholdt seg i én måned.

President Xi Jinping har tatt til orde for mer satsing på landets romprogram. Det er viktig for nasjonal sikkerhet og forsvar, har han sagt. Kinas romfartsindustri har gjort en rekke fremskritt, både militært, kommersielt og forskningsmessig, men ligger fortsatt etter USA og Russland.

Personvernpolicy