70.000 evakuert i Thessaloniki etter bombefunn

En familie i  Kordelio-distriktet i Thessaloniki går ombord i en taxi etter å ha fått beskjed om å evakuere mens myndighetene jobber med å uskadeliggjøre en stor bombe fra annen verdenskrig. Bomben ble funnet under en bensinstasjon. Foto: Giannis Papanikos / AP / NTB scanpix
En familie i  Kordelio-distriktet i Thessaloniki går ombord i en taxi etter å ha fått beskjed om å evakuere mens myndighetene jobber med å uskadeliggjøre en stor bombe fra annen verdenskrig. Bomben ble funnet under en bensinstasjon. Foto: Giannis Papanikos / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Greske myndigheter har evakuert 70.000 mennesker i Thessaloniki mens det jobbes med å uskadeliggjøre en bombe fra annen verdenskrig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Evakueringen er den største i sitt slag i Hellas. Området der bomben er funnet, er tett befolket, og alle som bor innenfor en radius på 1,9 kilometer, er evakuert.

Også en flyktningleir i nærheten er tømt for folk. Hvor lang tid det vil ta å fjerne bomben, er usikkert. Det er heller ikke klart når bomben ble sluppet, eller hvem som slapp den.

Thessaloniki ble utsatt for harde bombardement av blant annet det fascistiske styret i Italia under annen verdenskrig.

Om lag tusen politifolk er mobilisert i forbindelse med evakueringen, og innbyggerne har fått informasjon via pressen, sosiale medier og på løpesedler.

Personvernpolicy