Store demonstrasjoner mot Trump planlagt i Mexico

Mexicos president Enrique Pena Nieto snakker om hvor viktige mexicanske  produkter er under et møte i begynnelsen av februar, få dager etter at han avlyste en tur til Washington. Foto: Rebecca Blackwell / AP / NTB scanpix
Mexicos president Enrique Pena Nieto snakker om hvor viktige mexicanske  produkter er under et møte i begynnelsen av februar, få dager etter at han avlyste en tur til Washington. Foto: Rebecca Blackwell / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mexicanere planlegger sine hittil største demonstrasjoner mot USAs president Donald Trump søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Protestmarsjer er ventet å finne sted i om lag 20 byer, deriblant i hovedstaden Mexico by. Både universiteter, næringslivsorganisasjoner og sivile organisasjoner stiller seg bak demonstrasjonene.

– Det er på tide at vi borgere forener våre krefter og taler med én stemme for å vise vår indignasjon og avvisning av president Trump, samtidig som vi bidrar til å finne konkrete løsninger, heter det i en uttalelse fra arrangørene.

Trump har inntatt en hard linje overfor nabolandet Mexico, som han mener bør betale for en mur langs grensen mot USA. Han har også truet med å innføre 20 prosents straffetoll på mexicanske varer.

Under valgkampen kalte Trump mexicanske innvandrere for "kriminelle" og "voldtektsforbrytere", og han anklager Mexico for å ha tatt jobbene fra amerikanere.

Forholdet mellom Mexico og USA har ikke vært så dårlig på flere tiår. I slutten av januar avlyste Mexicos president Enrique Pena Nieto et besøk i Washington som følge av at Trump fastholdt at Mexico skal betale for muren som USA vil bygge.

Les også: Mexico fordømmer Trumps grensemur

Mexico: Vi forhandler ikke om betaling av muren

Personvernpolicy