Store demonstrasjoner mot Trump planlagt i Mexico

Mexicos president Enrique Pena Nieto snakker om hvor viktige mexicanske  produkter er under et møte i begynnelsen av februar, få dager etter at han avlyste en tur til Washington. Foto: Rebecca Blackwell / AP / NTB scanpix
Mexicos president Enrique Pena Nieto snakker om hvor viktige mexicanske  produkter er under et møte i begynnelsen av februar, få dager etter at han avlyste en tur til Washington. Foto: Rebecca Blackwell / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mexicanere planlegger sine hittil største demonstrasjoner mot USAs president Donald Trump søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Protestmarsjer er ventet å finne sted i om lag 20 byer, deriblant i hovedstaden Mexico by. Både universiteter, næringslivsorganisasjoner og sivile organisasjoner stiller seg bak demonstrasjonene.

– Det er på tide at vi borgere forener våre krefter og taler med én stemme for å vise vår indignasjon og avvisning av president Trump, samtidig som vi bidrar til å finne konkrete løsninger, heter det i en uttalelse fra arrangørene.

Trump har inntatt en hard linje overfor nabolandet Mexico, som han mener bør betale for en mur langs grensen mot USA. Han har også truet med å innføre 20 prosents straffetoll på mexicanske varer.

Under valgkampen kalte Trump mexicanske innvandrere for "kriminelle" og "voldtektsforbrytere", og han anklager Mexico for å ha tatt jobbene fra amerikanere.

Forholdet mellom Mexico og USA har ikke vært så dårlig på flere tiår. I slutten av januar avlyste Mexicos president Enrique Pena Nieto et besøk i Washington som følge av at Trump fastholdt at Mexico skal betale for muren som USA vil bygge.

Les også: Mexico fordømmer Trumps grensemur

Mexico: Vi forhandler ikke om betaling av muren