Meny

Kontroverisell kvinnemarsj-aktivist:

Kvinneaktivist mot Trump ønsket å ta vaginaen fra islamkritiske Ayaan Hirsi Ali

KVINNEAKTIVIST MOT TRUMP: 29. januar holdt aktivisten Linda Sarsour appell i New York mot president Trumps innreiseforbud. Nå reiser hun skarp debatt for sin twittermelding om Ayaan Hirsi Ali. Foto: Stephanie Keith / Reuters/NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnebevegelsen mot Trump er allsidig. Linda Sarsour twitret i 2011 at hun gjerne skulle fjernet vaginaen til islamkritiske Ayaan Hirsi Ali.

Den somalisfødte, islamkritiske politikeren, filmskaperen og forfatteren Ayaan Hirsi Ali reagerer sterkt mot en av organisatorene bak kvinnemarsjen mot Donald Trump, nemlig Linda Sarsour, skriver New York Times.

– De ber om å bli pisket på ræva. Jeg skulle ønske jeg kunne ta vaginaene deres - de fortjener ikke å være kvinner, skrev Sarsour i en twittermelding om Ayaan Hirsi Ali og en annen kvinne i 2011.

Ifølge artikkelen i New York Times har hun twitret den oppsiktsvekkende meldingen på ny.

GROV MELDING: Linda Sarsour mot islamkritiske Ayaan Hirsi Ali.

Ayaan Hirsi Ali er kjent for å protestere mot kjønnslemlestelse og flyktet selv fra et arrangert ekteskap. I årevis har hun markert seg som islam-kritiker, og har vært truet på livet.

ABC Nyheter omtalte henne som en drapstruet «vantro» allerede i 2007.

Ali flyktet til Nederland, der hun knyttet seg til det islamfiendtlige Frihetspartiet og ble valgt inn i parlamentet. Hun samarbeidet med den islamkritiske filmskaperen Theo van Gogh, som ble myrdet.

Nå bor Ayaan Hirsi Ali i USA.

– Fru Sarsour er ikke interessert i universelle menneskerettigheter. Hun er en forsvarer av sharialovgivning, sier hun i et tv-intervju i FoxNews torsdag.

Her hjemme har Hege Storhaug i Human Rights Service omtalt Linda Sarsour i beske ordelag.

Populært