Sverige: Ferje evakuert etter mistanke om bombe

Artikkelen fortsetter under annonsen

En Stena Line-ferje som ligger i havn i Trelleborg i Sverige er evakuert etter funn av det politiet tror kan være en bombe om bord. En bombegruppe forberedte seg i natt på å sprenge den mistenkelige gjenstanden som ble oppdaget på en lugar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi tror det dreier seg om en bombe, sier politiets talsmann Fredrik Bratt til Expressen.

- Ferja er evakuert, og vi sender den nasjonale bombegruppen dit for å undersøke gjenstanden.

Om lag 50-100 passasjerer er evakuert til terminalbygningen. De skulle ha vært med ferja, som hadde planlagt avgang klokken 22, melder NTB.

Renholder slo alarm

Stena Lines pressesjef Jesper Waltersson opplyser at det ikke har kommet inn noen trusler mot båten.

Det var ansatte om bord på ferja Skåne, som går mellom Trelleborg og Rostock i Tyskland, som fant gjenstanden i en av lugarene og varslet politiet klokken 21.53.

Ifølge NRK var det var en renholder som slo alarm og varslet kapteinen.

- En mistenkelig, farlig gjenstand

- Det er en mindre gjenstand med kabler og en slags knapp på, sier Anders Ljungdahl, leder for redningstjenesten i Trelleborg, til Helsingborgs Dagblad.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg vet ikke nøyaktig hvor de fant det, men etter funnet tok de kontakt med kapteinen, som besluttet å tilkalle politiet, sier Waltersson til SVT.

– Vi håndterer det som en mistenkelig, farlig gjenstand som kan eksplodere, opplyser politiets pressetalsmann Fredrik Bratt til Aftonbladet.

Bombegruppe forbereder sprengning

Spesialtrent mannskap fra "Nationella bombskyddet" sto ved midnatt klare til å nøytralisere den uidentifiserte gjenstanden.

– Det er en liten rød koffert med kontakt og kabler. Bombegruppen skal skyte i stykker gjenstanden, og er på vei om bord med en robot, sier Anders Ljungdahl, innsatsleder for redningstjenesten i Trelleborg, til Expressen.

Redningstjenesten avventer på kaia i tilfelle det oppstår brann eller eksplosjon om bord i båten.

Kan ta 600 passasjerer

M/S Skåne er en passasjerferge som går i trafikk mellom Trelleborg i Sverige og Rostock i Tyskland. Den har kapasitet til å transportere om lag 600 passasjerer, men det er uklart hvor mange som egentlig skulle reise med denne avgangen.

(Saken oppdateres via Startsiden.no under "Les siste nytt fra hele verden her")