Brende kaller Trumps flyktningpolitikk «sterkt beklagelig»

Se video: Trump snakker om innreiseforbudet
Artikkelen fortsetter under annonsen

Utenriksminister Børge Brende (H) kaller det «sterkt beklagelig» at president Donald Trump har stanset USAs program for bosetting av flyktninger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er sterkt beklagelig at president Trump nå midlertidig stanser USAs program for bosetting. Vi forutsetter at USA fortsatt vil delta i den felles internasjonale innsatsen for gjenbosetting av flyktninger i tiden som kommer, sier utenriksministeren i en uttalelse til NTB.

Han føyer seg inn i en voksende gruppe sentrale politikere fra forskjellige land som kritiserer den nye presidentens innreiseforbud for flyktninger.

Les også: Trump: – Innreiseforbudet fungerer veldig fint

– Norge er helt klar på at flyktninger må behandles likt uavhengig av religion, nasjonalitet og hudfarge. Jeg er bekymret for de siste dagers beslutninger og signaler fra Trump-administrasjonen. Vi har en plikt og et ansvar for å beskytte mennesker på flukt, sier Brende.

Les også: Merkel: Ikke grunnlag for USAs innreiseforbud

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump har besluttet at flyktninger er nektet adgang til USA for en periode på 120 dager. Forbudet for syriske flyktninger gjelder på ubestemt tid.

I tillegg er det innført et midlertidig, generelt innreiseforbud for personer fra sju hovedsakelig muslimske land: Irak, Syria, Iran, Sudan, Libya, Somalia og Jemen. (©NTB)

Les også: Menneskerettsgrupper tar Trumps innreiseforbud for flyktninger til retten