Mexico kan gå om USA-forhandlinger mislykkes

Mexicos president Enrique Peña Nieto skal i NAFTA-samtaler med USAs president Donald Trump 31. januar. Foto: Marco Ugarte / AP / NTB scanpix
Mexicos president Enrique Peña Nieto skal i NAFTA-samtaler med USAs president Donald Trump 31. januar. Foto: Marco Ugarte / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mexico sier de er forberedt på å stanse NAFTA-forhandlinger om samtalene med USA møter veggen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er veldig tydelige, røde linjer som må bli trukket fra starten, sier Mexicos finansminister Ildefonso Guajardo til TV-kanalen Televisa tirsdag. Onsdag og torsdag skal han møte Trump-administrasjonen i Washington.

I valgkampen truet USAs president Donald Trump med å bygge en grensemur mot Mexico og sende dem regningen. Søndag sa Trump at han vil reforhandle NAFTA-avtalen, en frihandelsavtale mellom USA, Canada og Mexico.

Guajardo sier at den mexicanske delegasjonen er forberedt på å forlate forhandlingene om diskusjonen om Trumps mur og betalingen av den blir et problem. Det samme gjelder forhandlinger om en NAFTA-avtale, om den går negativt ut over Mexico.

Mexicos president Enrique Peña Nieto skal møte Trump 31. januar der de skal innlede nye forhandlinger om frihandelsavtalen.

Personvernpolicy