Guvernør kollapset på talerstolen

Her oppstår det full panikk i senatet.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Guvernør i delstaten Minnesota, Mark Dayton, fikk et illebefinnende under fremleggingen av den årlige «talen om delstatens tilstand».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble dramatisk i senatet i Minnesota mandag da statens 69 år gamle guvernør mistet bevisstheten og segnet om på talerstolen.

Guvernør Mark Dayton var godt inne i den såkalte State of the State-talen da han begynte å snøvle kraftig. Han tar seg en slurk vann og forsøker å fortsette, men til slutt gir han etter og kollapser.

Det oppstår fullt kaos i senatet. Bekymrede kolleger strømmer til for å hjelpe 69-åringen. De får båret ham inn på bakrommet hvor han til slutt skal ha kommet seg til hektene igjen. Guvernøren skal senere ha forlatt bygningen uten assistanse.

Det er ikke første gang Dayton besvimer. I februar i fjor ble han innlagt på sykehus etter at han kollapset under et svært folksomt arrangement.

Stabsmedlemmer skal den gang ha uttalt at guvernøren kjente et trykk i nedre deler av ryggen før han besvimte. Han hadde vært gjennom en ryggoperasjon to måneder tidligere, og har også hatt en rekke andre rygg- og hofteoperasjoner de siste årene.