Svensk lokalpolitiker slutter etter Trump-uttalelse

<p>USAs president Donald Trump</p>
USAs president Donald Trump Foto: Evan Vucci / AP

En svensk lokalpolitiker trekker seg fra sine verv etter å ha skrevet et Facebook-innlegg der han spurte om «noen kunne skyte» president Donald Trump.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var Trumps holdning til klimaspørsmålet som trigget lokalpolitikeren Roland Petersson i Småland til å skrive innlegget på Facebook:

«Jag har trott att Donald Trump skulle lugna ner sig när han blev president. Men ack så fel jag hade. Han överträffar mina värsta farhågor!!! Kan ingen d-l skjuta honom?»

Les også: – Trump er ikke en politiker man ønsker å ryke uklar med

«Alternative fakta» om oppmøtet da Trump ble tatt i ed

– Reptilhjernen slo til

Noen timer senere var innlegget fjernet, skriver Östra Småland.

– Reptilhjernen slo til. Jeg kan ikke forklare det på noen annen måte. Det er sikkert en overreaksjon, men jeg er snart 69 år gammel, sier Petersson til avisen Barometern.

Da reaksjonene på innlegget begynte å strømme inn, slettet politikeren det og trakk seg fra alle sine politiske verv.

– Jeg kommer aldri mer til å publisere noe, jeg har aldri gjort det før og kommer ikke gjøre det igjen. Jeg har for mye temperament, sier han til SVT.

Les også: Tidligere CIA-sjef: – Trump burde skamme seg

– Jeg er gammel og uvant

På spørsmål om hvilke etiske retningslinjer partiet Socialdemokraterna har for opptreden i sosiale medier, svarer lokalpolitikeren slik:

– Det har vi sikkert, det forutsetter jeg. Men jeg er gammel og veldig uvant med dette. Det handler naturligvis om at jeg er veldig redd for hva Donald Trump kan finne på. Han har kapasitet og vilje til å ødelegge jorden, og da er det klart at man blir redd, sier Roland Petersson til Barometern OT.

Les også: Norsk milliardær hyller Trump

– Angrer dypt og bittert

Leder for Socialdemokraterna i Kalmar, Roger Holmberg, sier dette til SVT.

– Han angrer dypt. Han synes selv det var idiotisk, men forsto ikke gjennomslagskraften med innlegget på sosiale medier. Han angrer bitter. Man kan mene noe om folk, men man må skille mellom sak og person. og absolutt ikke oppfordre til vold, sier Holmberg.

Les også: Trump om protestene: – Hvorfor stemte ikke disse menneskene?

Personvernpolicy