Bush senior overført til intensivavdeling

SKREVET INN: George Bush senior skal ha fått luftveisproblemer
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs tidligere president George H.W. Bush (92) er overført til en intensivavdeling etter at han i helgen ble innlagt på sykehus med lungebetennelse. Også kona Barbara (91) er innlagt på sykehus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bush senior, som var USAs president fra 1989 til 1993, ble innlagt på et sykehus i Houston i Texas lørdag med pusteproblemer som følge av en lungebetennelse. En talsmann for Bush-paret opplyser at Bush senior ble lagt i narkose for å få rensket luftveiene, men at han nå skal være stabil.

Kona Barbara er også innlagt på sykehus som følge av kraftig hoste og utmattelse.

George H.W. Bush har vært innlagt på sykehus med luftveisproblemer en rekke ganger i løpet av de siste årene. Han annonserte tidligere i januar at han og hans kone gjennom over 70 år, Barbara, vil stå over innsettelsen av Donald Trump denne uka som følge av høy alder og sviktende helse.

Les også: George Bush senior barberte hodet i solidaritet med kreftsyk toåring

med sine 92 år er George Herbert Walker Bush den eldste av USAs tidligere presidenter som fortsatt er i live.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han ble valgt til USAs 41. President i 1989, og tjente en periode før han tapte gjenvalget mot Bill Clinton. Bush huskes best for sin utenrikspolitikk, deriblant USAs involvering i Gulfkrigen.

Hans sønn, George W. Bush satt som president i to perioder fra 2001-2009, mens Bush’ andre sønn, Jeb, ledet en mislykket kampanje for å bli republikanernes presidentkandidat under fjorårets valg.