Over 200 millioner kristne forfølges

FARLIG: India er ett av landene der kristne forfølges i økende grad. Foto: AP / NTB scanpix
FARLIG: India er ett av landene der kristne forfølges i økende grad. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I alt 215 millioner kristne i 50 land opplever alt fra «høye» til «ekstreme» nivåer av forfølgelse på grunn av sin tro, ifølge rangeringen til den kristne organisasjonen Åpne Dører.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forfølgelsen av kristne er økende og vokser raskest i Sør- og Sørøst-Asia, ifølge Åpne Dørers årlige World Watch List som ble offentliggjort onsdag.

Listen rangerer 50 land der om lag 215 millioner kristne opplever høy grad av forfølgelse på grunn av sin tro.

Fem av de seks landene med størst negativ utvikling når det gjelder forfølgelse for sin kristne tro, er India, Bangladesh, Laos, Bhutan og Vietnam.

– En klar trend er at religiøs nasjonalisme fører disse landene oppover listen, sier lederen for strategisk forskning ved Open Doors International, Ron Boyd-MacMillan.

Nord-Korea verst

Åpne Dører har i 25 år offentliggjort sin World Watch List, som gir oversikt over de landene der det er mest kristenforfølgelse.

Nord-Korea ligger nok en gang øverst på listen. Ifølge Åpne Dører er det nordkoreanske regimet «uovertruffent» når det gjelder fiendtlighet mot religion.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Somalia har beveget seg fra sjetteplass til annenplass, noe organisasjonen forklarer med at muslimer som konverterer til kristendom, står i fare for å bli drept.

I India ser organisasjonen en markant økning i forfølgelsen av kristne etter at det hindunasjonalistiske partiet Bharatiya Janata kom til makten i 2014.

Støtte fra Listhaug

Åpne Dører fikk mye omtale i Norge før jul da innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) og statssekretær Fabian Stang (H) tok initiativ til en innsamlingsaksjon for organisasjonen. Initiativet var et svar på skuespiller Kristoffer Joners aksjon til støtte for NOAS.

Åpne Dører fikk inn rundt 1,3 millioner kroner i gaver på grunn av Listhaugs aksjon, og ministeren deltok da Åpne Dører la fram sin rangering onsdag.

Mange steder risikerer kristne å bli drept for sin tro, framhever Listhaug i et innlegg på Facebook.

«Dette viser nok en gang at kampen for frihet langt fra er over. Jeg er utrolig glad for at vi sammen har bidratt til å sette denne organisasjonen på kartet», skriver hun.