Diplomater drept i selvmordsangrep i Kandahar

Minst 26 mennesker ble drept i et angrep rettet mot sikkerhetspersonell ved den afghanske nasjonalforsamlingen i Kabul tirsdag. Taliban har tatt ansvaret for angrepet. Foto: AP / NTB scanpix
Minst 26 mennesker ble drept i et angrep rettet mot sikkerhetspersonell ved den afghanske nasjonalforsamlingen i Kabul tirsdag. Taliban har tatt ansvaret for angrepet. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fem diplomater fra De forente arabiske emirater var blant de elleve som ble drept i tirsdagens bombeangrep i Kandahar i Afghanistan, opplyser myndighetene i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Emiratenes ambassadør i Afghanistan, Juma Mohammed Abdullah al-Kaabi, ble såret i angrepet, og det samme ble guvernøren i Kandahar-provinsen, Homayun Azizia og et titall andre.

– Bomber og drap på mennesker som forsøker å hjelpe andre, kan ikke rettferdiggjøres, verken humant, moralsk eller religiøst, heter det i en kunngjøring fra emiratenes statsminister, sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

Taliban nekter i en kunngjøring for å ha stått bak bomben og hevder at den var et resultat av «intern, lokal rivalisering».

Taliban tar derimot på seg ansvaret for tirsdagens angrep ved nasjonalforsamlingen i Kabul, der minst 26 mennesker ble drept og 43 såret.

En selvmordsbomber sprengte seg ved inngangen til nasjonalforsamlingen, og en bilbombe ble utløst kort tid etter.

Ifølge Taliban-talsmannen Zabihullah Mujahid var angrepet rettet mot en minibuss med ansatte i den afghanske sikkerhetstjenesten.

Taliban har også tatt ansvaret for tirsdagens selvmordsangrep mot det de kaller en etterretningsanlegg i Lashkar Gah i Helmand-provinsen, der minst sju mennesker ble drept.