Meny

85-åring reddet to kvinner fra brennende bil med stokk

Se video i vinduet over.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lindell Marbut (85) klarer nesten ikke gå uten stokken sin. Likevel fant han krefter til å knuse et bilvindu og dra to kvinner ut av en brennende bil.

– Det er helt utrolig at han klarte det. Han klarer nesten ikke gå på egen hånd. Han er avhengig av stokken sin, sier pleieren til Marbut, Sondra Young, til nyhetsbyrået AP.

Hun ble vitne til at arbeidsgiveren hennes ble en lokal helt sist søndag, da han reddet livet til to unge kvinner, som hadde vært i en bilulykke.

Ifølge politiet skal den 22 år gamle kvinnen som satt bak rattet ha kjørt for fort gjennom en sving, mistet kontrollen på bilen som snurret rundt, og landet på taket i oppkjørselen til Marbut.

Der begynte bilen å brenne kraftig.

Les også: Reddet pappas liv fem ganger

Sondra Young var ikke tilstede da det skjedde, men kom til etter hvert. Da hadde 85 år gamle Lindell Marbut allerede kommet seg bort til bilen, dratt frem stokken sin, og begynt å slå den mot frontruten.

Da den knuste, hjalp han kvinnene ut av bilen og inn i sikkerhet i garasjen.

Det lokal brannvesenet sier til AP at det sannsynligvis ikke hadde endt så bra, om ikke Marbut hadde hjulpet til så raskt som han gjorde.

Selv føler han seg ikke som noen helt.

– Nei. Jeg føler meg bare som en gammel mann som prøvde å redde noen. Jeg ville gjort det igjen om jeg måtte.

Les også: Farens døde kropp reddet datterens liv

Populært