Meny

Situasjonen forverret for flyktninger på Balkan

Syriske flyktningbarn forsøker å holde varmen i Ritsona-leiren cirka 9 mil nord for Aten. Bildet er tatt på nyttårsaften, og siden har temperaturene falt enda mer. Foto: Muhammed Muheisen / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Situasjonen forverrer seg for flyktninger i Hellas og generelt på Balkan på grunn av det kalde været.

Leger Uten Grenser (MSF) melder lokale myndigheter har sviktet flyktningene som nå befinner seg i enkle telt mens det kalde været herjer rundtom i Europa. Flyktningene i Hellas venter på å få søknadene om asyl behandlet, og må i mellomtiden leve under det organisasjonen kaller umenneskelige forhold.

– Vi er vitne til de mest grusomme og inhumane konsekvensene av europeisk politikk, som brukes til å hindre og diskriminere dem som kun søker sikkerhet og beskyttelse i Europa, sier Stefano Argenziano i MSF.

Situasjonen flyktningene er utsatt for skaper helserisikoer, og de dårlige levekårene bidrar til mentale problemer, ifølge organisasjonen.

MSF sier 7.500 migranter er strandet i overbefolkede leirer. Omtrent 2.000 unge sover i nedlagte bygninger uten oppvarming midt i Beograd.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært