Verste regnvær i Sør-Thailand på 30 år, tørke i nord

Turister sør i Thailand har fått en våt ferie. Kraftig regnvær har ført til flom og oversvømmelse flere steder, og for lokalbefolkningen kan det bety store økonomiske tap. Foto: AP/NTB scanpix
Turister sør i Thailand har fått en våt ferie. Kraftig regnvær har ført til flom og oversvømmelse flere steder, og for lokalbefolkningen kan det bety store økonomiske tap. Foto: AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kraftigste regnværet i Thailand på 30 år har ført til at mange landsbyer sør i landet er satt under vann. Minst 21 personer har mistet livet. Nordøst i landet sliter man med tørke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Sør-Thailand er turistnæringen svært viktig – i tillegg til dyrking av frukt, palmeolje og gummi. Flommene vil derfor trolig få store økonomiske konsekvenser.

For turistene har regnet først og fremst ført til at drømmen om sol har gått dukken. Blant annet er Turistøyene Samui og Phangan blitt hardt rammet av styrtregn og springflo, og det midt i turistsesongen.

Normalt er regnsesongen i Thailand fra juli til oktober.

– Vi har ikke hatt kraftigere regn på over 30 år, sier statsminister Prayut Chan-O-cha.

Nordøst i landet, har risbøndene derimot en helt annen utfordring. De har vannmangel etter to år med tørke.

Statsministeren advarer om at klimaendringer vil føre til mer flom og tørke, og sier at Thailand må forberede seg på å takle de nye klimautfordringene. (©NTB)

Les også: Thailand: Slik ser turistparadiset ut nå

Tusenvis av landsbyer under vann i Thailand

Seks døde i oversvømmelser i Thailand