Meny

Over 100 brasilianske fanger drept den siste uken

Pårørende av innsatte i Anisio Jobim-fengselet samlet seg mandag forrige uke utenfor, etter at det ble kjent at 56 innsatte var drept i sammenstøt mellom gjengmedlemmer. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst fire innsatte ble drept i et fengsel i Manaus i Brasil søndag. Nå har antallet drap i brasilianske fengsler oversteget 100 på en uke.

Søndag forrige uke ble 56 fanger drept i et blodig fangeopprør i Anisio Jobim-fengselet i byen Manaus. Opprøret ble utløst da to av Brasils største rivaliserende narkobander barket sammen.

Nå har fire nye innsatte blitt drept i et fengsel i samme by, men omstendighetene er fortsatt uklare. Fredag forrige uke inntraff enda en massakre i fengselet Monte Cristo i staten Roraima hvor 31 ble drept.

Det har vært hyppigere fengselsopptøyer etter at våpenhvilen mellom landets to største narkotikabander Primeiro Comando da Capital (PCC) og Comando Vermelho (CV) brøt sammen i juli i fjor. Da begynte to av Brasils største gjenger å kjempe om kontrollen i flere fengsler, og lignende fangeopprør oppsto i tre ulike fengsler så sent som i oktober.

Om lag 622.000 personer satt fengslet i Brasil i slutten av 2014, ifølge en rapport fra landets justisdepartement. De fleste av dem er svarte menn.

Kun USA, Kina og Russland har flere i fengsel enn Brasil.

Populært