FBI: – Gjerningsmannen handlet alene

Mannen som er mistenkt for å stå bak angrepet på flyplassen i Fort Lauderdale er avhørt av politiet i flere timer, opplyser FBI. Foto: AP/NTB scanpix
Mannen som er mistenkt for å stå bak angrepet på flyplassen i Fort Lauderdale er avhørt av politiet i flere timer, opplyser FBI. Foto: AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mannen som er mistenkt for å ha drept fem personer på Fort Lauderdale internasjonale flyplass, ser ut til å ha reist til byen utelukkende for å utføre et angrep, sier FBI.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FBI har ikke utelukket noen motiver for angrepet på Fort Lauderdale internasjonale flyplass i USA, og terror vurderes fortsatt som et mulig motiv, sa etterforsker George L. Piro på en pressekonferanse lørdag.

Den mistenkte gjerningspersonen er identifisert som 26 år gamle Esteban Santiago, en tidligere soldat, som blant annet har tjenestegjort i Irak.

Les også: CNN: Mistenkt skytter hørte stemmer – kontaktet FBI

Spesialagent Piro sa på lørdagens pressekonferanse at det ser ut til at gjerningsmannen handlet alene, og at det ser ut til at han kom til flyplassen ens ærend for å gjennomføre angrepet.

– Vi har ikke identifisert noen utløsende faktorer som kan ha forårsaket dette forferdelige angrepet, sa Piro lørdag.

Fem drept

Gjerningsmannen hadde med seg et halvautomatisk våpen i sin innsjekkede bagasje da han ankom byen fra Anchorage i Alaska. Fem personer ble drept da han skøyt rundt seg ved et bagasjebånd på flyplassen i Fort Lauderdale.

Piro sier de fem personene som ble drept er identifisert, og de jobber med å varsle de pårørende.

Sheriff Scott Israel opplyser at seks personer får behandling for skuddskader på sykehus. Tre av dem ligger på intensivavdelingen.

Les også: Bror: Mistenkt skytter fikk psykiatrisk behandling

Den mistenkte ble pågrepet av politiet kort tid etter at han begynte å skyte rundt seg. Siden har han sittet i langvarige politiavhør.

– Han har samarbeidet med politiet, sa Piro.

Hørte stemmer

Ifølge CNN skal Santiago ha dukket opp på det føderale politiets kontor i Anchorage i Alaska. Der skal han ha fortalt FBI at han hørte stemmer som ba ham slutte seg til ekstremistgruppen IS.

Piro har sagt at mannen ble avhørt i Alaska, og at lokalt politi overførte ham til et sykehus, hvor han ble underlagt en psykiatrisk evaluering.

Santiago skal da ikke ha uttrykt et ønske om å skade noen, ifølge Piro.

Les også: Fem skutt og drept på Florida-flyplass

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden