Tyrkia vil frata enkelte eksil-tyrkere statsborgerskapet

Eksil-tyrkere som siktes for alvorlig kriminalitet i Tyrkia, skal kunne fratas sitt tyrkiske statsborgerskap, mener tyrkiske myndigheter. Foto: Emrah Gurel / Reuters / NTB scanpix
Eksil-tyrkere som siktes for alvorlig kriminalitet i Tyrkia, skal kunne fratas sitt tyrkiske statsborgerskap, mener tyrkiske myndigheter. Foto: Emrah Gurel / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tyrkere som bor i utlandet og er mistenkt for kriminalitet mot den tyrkiske stat, risikerer å miste sitt statsborgerskap, ifølge nye regler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Reglene er laget i forbindelse med unntakstilstanden som regjeringen innførte etter kuppforsøket i sommer og ble offentliggjort sent fredag kveld.

De vil gjelde for tyrkere som er siktet for alvorlig kriminalitet, og som nekter å følge en ordre om å komme tilbake til Tyrkia innen tre måneder.

De nye prosedyrene må vedtas av regjeringen før de blir iverksatt. De ble offentliggjort samtidig som myndighetene har sparket ytterligere 8.400 offentlig ansatte fordi de er mistenkt for å drive med det regjeringen mener er statsfiendtlig virksomhet.

Aktuelt: Nye utrenskninger i Tyrkia - over 6.000 sparket

Personvernpolicy